Zustersveld 88 4816 JA Breda
076-5205849
[email protected]
07:00u tot 22:00u / Ma t/m Vrij | 07.00 tot 17.00u Zat
Gratis Proefles Aanvragen

Veel gestelde Vragen

Hier zijn de meest gestelde vragen aan Rijschool Riffi. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Hoeveel autorijlessen heeft iemand nodig om te slagen?

  • Hoeveel rijlessen iemand nodig heeft, is per kandidaat verschillend. Tijdens een INTAKE kunnen wij al wel een aardige schatting maken hoeveel lessen je ongeveer nodig zal hebben. Een snelle leerling kan met 20 a 25 lessen al op voor het examen. Val je onder de gemiddelde leerling? dan volstaan ongeveer 35 tot 45 rijlessen voor een eerste rijexamen.

Hoe snel kan ik beginnen?

Wij hebben geen wachtlijsten en over het algemeen kun je vrij snel beginnen met je rijopleiding.

Krijg ik een vaste rij-instructeur?

In principe krijg je een vaste instructeur toegewezen. Is jouw instructeur ziek dan proberen we altijd voor vervanging te zorgen zodat je rijles gewoon kan doorgaan. Ook kan het zijn dat je tijdens een vakantie van de instructeur toch wilt doorlessen. Ook dan is het mogelijk om tijdelijk bij een andere instructeur te gaan rijden.

Hoe snel kan ik mijn rijbewijs bij Riffi halen?

Afhankelijk van het aantal lessen dat je nodig hebt en of je geschikt bent voor het volgen van een compactopleiding kan dit al in 10 dagen. Liever rijden wij niet langer dan 4 lessen achter elkaar omdat je na 4 lessen te weinig in je opneemt. Met 40 lessen is een 10 daagse cursus dus prima mogelijk.

Kan ik in termijnen betalen?

Bij pakketten is het altijd mogelijk om in meerdere termijnen te betalen. Hiervoor rekenen we wel administratie kosten. Alle termijnen dienen betaald te zijn voordat je op gaat voor het rij-examen.

Wat is een Eigen Verklaring?

Een Eigen Verklaring is een formulier met vragen over jouw lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Voor het rijbewijs moet je namelijk niet alleen rijvaardig zijn, maar ook medisch geschikt. Van te voren kun je op onze eigen aanvraagkaart de vragen doorlezen en beantwoorden. Indien je alle vragen met nee kunt beantwoorden, kunnen wij de Eigen verklaring online indienen bij de aanvraag van deeltoets 3 of examen. Het CBR zal de kosten hiervan van onze rekening courant afschrijven. Op het examen zal je in het bijzijn van de examinator een handtekening moeten plaatsen of alle vragen naar waarheid zijn beantwoordt.Indien je één of meer vragen met Ja beantwoordt, dan zul je een papieren Eigen Verklaring dienen aan te schaffen bij het gemeentehuis. Deze ingevulde EV dien je dan (met aantekening van een behandelend arts) op te sturen naar het CBR. Het CBR zal dan beoordelen of je geschikt bent voor het besturen voor een motorrijtuig of dat er nog een aanvullend onderzoek nodig is.

Ik heb nog geen theoriecertificaat, mag ik al autorijlessen volgen?

Ja, je mag zonder een theoriecertificaat autorijlessen volgen. Maar als je een compact opleiding doet dan is het noodzakelijk dat je je theorie eerst haalt.

Kan ik ook lessen in de avonduren en/of weekenden?

Ja, het is mogelijk om in de avonduren of op de zaterdagen te lessen.

Wat is een Tussentijdse toets (TTT)?

Een examinator van het CBR beoordeelt tijdens de tussentijdse toets hoe de rijvaardigheid van de cursist is gevorderd. De toets volgt het verloop van het echte examen en duurt ook 55 minuten. De rij-instructeur rijdt mee tijdens deze rit.

Hoe gaat een rijexamen?

De totale tijd die het auto rijexamen duurt is 55 minuten. Eerst maak je kennis met de examinator van CBR. Na een kort gesprekje waarbij je papieren en identiteitsbewijs worden gecontroleerd is het tijd om naar buiten te gaan.

Het eerste deel van het rijexamen is de ogentest. Hierbij moet je het kenteken van een stilstaande auto kunnen lezen op een afstand van ongeveer 25 meter. Daarna controleren jullie samen de lesauto; doen de lichten het bijvoorbeeld? Ook kun je op dit punt een vraag over het onderhoud van de auto verwachten.

Daarna rijdt je zo’n 30 tot 40 minuten en krijg je het eindresultaat aan het bureautje te horen.

Waarop let de examinator op tijdens het rijexamen?

Hierbij let de examinator op hoe goed jij je auto onder controle hebt, of je goed kijkt en enof je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers. Daarnaast zijn ook invoegen, uitvoegen en je bedrag bij kruispunten belangrijk. En één of twee bijzondere verrichtingen als fileparkeren, de hellingproef of keren op de weg. Je kijk gedrag is 95% van het eindresultaat.

LET OP!! Niet vergeten te kijken als je uitstapt.

Hoe ziet een aanhangwagen examen eruit?

De examinator stelt je een aantal vragen wat betreft de combinatie, deze kunt u beantwoorden met behulp van de kentekenbewijzen. Buiten gekomen worden jouw ogen gecontroleerd door een kenteken op te lezen op 25 meter afstand.Nu moet de aanhangwagen zelfstandig aangekoppeld worden. Tijdens de rit wordt een vlotte en zelfstandige rit verwacht waar rekening wordt gehouden met de specifieke kenmerken van de combinatie.

(denk aan snelheid, lengte, breedte ed.) Tijdens de rit zal twee keer een bijzondere manoeuvre moeten worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld een bocht achteruit rijden.

Hoe kan ik theorie examen doen?

Rijschool Riffi werkt samen met BredaTheorie. Schrijf je direct in voor de theoriecursus bij één van de beste autotheorie opleiding van nederland.