Motor theorie

Individuele motor theorie

Wil je in één keer slagen voor je motor theorie-examen? Wacht dan niet langer en schrijf je in voor een individuele motor theoriecursus en slaag voor je motor theorie-examen!

Gedurende de cursus legt een ervaren instructeur je de theorieregels uit over het motorrijden, waardoor je goed voorbereid kunt deelnemen aan het CBR-examen.

De theoriestof die gedurende de motorcursus aan bod komt is volledig up-to-date en kun je dus ook verwachten op het motortheorie-examen die je zult afleggen.

motor-theorie-breda
motortheorie

Motor theorie-examen

Wanneer je 18 jaar oud bent, mag je je rijbewijs voor de lichte motor (A1) halen. Op het moment dat je 17 jaar bent mag je daarvoor al theorie-examen doen. Daarnaast mag je op 17de rijlessen volgen voor je motorrijbewijs als je bent geslaagd voor je motortheorie-examen of als je je autorijbewijs (B) hebt.

Wanneer je 20 jaar oud bent, mag je het rijbewijs voor de middelzware motor (A2) halen. Hiervoor mag je van je 20ste rijlessen volgen als je bent geslaagd voor je motortheorie-examen of wanneer je je autorijbewijs hebt.

Tot slot mag je, als je 21 jaar oud bent, je rijbewijs voor de zware motor (A) halen. Totdat je 24 jaar oud bent en je slaagt voor het rijbewijs voor de zware categorie, krijg je code 80 op het rijbewijs vermeld, wat betekent dat je enkel op motor van max 35kw en een driewielig motorrijtuig mag rijden. Na 2 jaar of als je 24 bent hoef je alleen maar een nieuw rijbewijs online aan te vragen via de RDW en als je je nieuwe rijbewijs hebt opgehaald mag je gelijk een motor rijden met vol vermogen.

Nadat je 24 jaar oud bent geworden, vervalt de code 80 en mag je op alle motoren rijden, indien je bent geslaagd voor het motorrijbewijs categorie A.

Om te slagen voor je motorexamen dien je een examen voertuigbeheersing (AVB) en verkeersdeelneming (AVD) af te leggen.

Alleen als je geslaagd bent voor je motortheorie-examen en voor het AVB-praktijkexamen mag je het AVD-examen afleggen.

Daarentegen moet je voor het AVB-examen enkel geslaagd zijn voor je motortheorie-examen of een geldig autorijbewijs hebben (B).

Kortom, het slagen voor het motortheorie-examen is net als het AVB- en AVD-examen een vereiste voor het behalen van je motorrijbewijs!

motortheoriecursus

Onze toppers

Wordt de volgende met een rijbewijs!

Waarom Rijschool Riffi?

gratis-proefles-icon

Gratis proefles!

gratis-proefles

Ervaren instructeurs

gratis-proefles

Hoog slagingspercentage

gratis-proefles

Voordelige tarieven

gratis-proefles

Gespreid betalen mogelijk

gratis-proefles

Altijd dezelfde instructeur

gratis-proefles

Spoedrijlessen mogelijk

gratis-proefles

Theoriecursus volgen

Zullen wij je terugbellen?

Vul de gevraagde gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

google

Wat onze cursisten van ons vinden

★★★★★   4.9/5 | Bekijk alle reviews.
H

Sem veurman

★★★★★

Het was een hele fijne ervaring. Ik was erg zenuwachtig voor dat ik hierheen fietste maar het personeel stelde mij erg op mijn gemak. Hij legt goed uit wat wel en niet mag en coacht erg positief. Al met een al een hele fijne rijschool.

N

Norah Rapp

★★★★★

Fijne duidelijke instructies! Veel tips en aanwijzingen. Iknwas gezakt en bij riffi begonnen en in 1x geslaagd

A

A.J. Rebas

★★★★★

Ousamma die de motorrijlessen verzorgt is een vriendelijke kerel die de tijd neemt om je het motorrijden te leren. Legt zaken duidelijk uit in een relaxte sfeer. Veel succes, ik beveel jullie van harte aan.

J

Jorik

★★★★★

Super goede ervaringen met Rijschool Riffi! Mijn motor rijbewijs in 1x gehaald door de goede begeleiding van Ous. Alles wordt duidelijk uitgelegd en je hij zorgt ervoor dat je met vertrouwen op de motor zit. Dit alles op een leuke, informele manier.

M

Emre Deniz

★★★★★

Voor motor rijbwijs A leerling geweest bij rijschool Riffi. Met de hulp van Wesley en Ous heb ik beide examens in 1 keer kunnen halen. Wordt altijd goed geholpen en snel examens kunnen doen!

M

Reinier Thijssen

★★★★★

De lessen van Ous en Wesley zijn erg waardevol. Op dag 1 wordt het examen al gepland zodat je weet waar je aan toe bent. Duidelijke instructies zorgen er voor dat je met vertrouwen naar het examen kunt. De lat ligt hoger dan het examen waardoor je goed voorbereid bent.

Insagram Feed