Aanhanger rijopleiding

Kies een pakket dat bij je past en volg onze aanhanger rijlessen in Breda

7 Rijlessen

Duo pakket

Meest gekozen

€ 550,- p.p.

 • Praktijkboekjes (pdf)
 • Lunch en drinken
 • Incl. Examen

Dagopleiding

Topper pakket

Individueel

€ 595,-

 • Praktijkboekjes (pdf)
 • Lunch en drinken
 • Incl. Examen
aanhanger-rijbewijs-halen

Aanhanger rijbewijs halen

In veel gevallen zit je met een grotere aanhanger al snel op het maximale trekgewicht van de auto of op het maximale gewicht van de combinatie auto met aanhanger van 3500 kg. Zeker bij het vervoeren van een boot, paardentrailer of caravan is het BE rijbewijs vaak vereist. Met onze dagopleiding kun je in 1 dag het BE-rijbewijs halen!

Tijdens de aanhanger rijopleiding maken wij gebruik van sterke auto’s, zodat je altijd voldoende overzicht en kracht tot je beschikking hebt. Deze auto’s zijn speciaal ingericht voor het geven van rijonderricht.

Voor het rijbewijs BE hoef je geen theorie-examen af te leggen. Wel is er voor het praktijkexamen enige theoretische kennis nodig, onder meer over kentekenbewijzen en controlehandelingen. U krijgt van ons per e-mail alle benodigde BE theorie- instructie toegestuurd, zodat u dit thuis rustig kunt doornemen, daardoor kan er tijdens de rijles gefocust worden op de praktijk handelingen.

Let op: Voordat wij een BE examen kunnen doen, moet je in het bezit zijn van een gezondheidsverklaring. Die kan je digitaal aanvragen bij het CBR.

Aanhangwagen rijbewijs spoedcursus in 1 dag

De spoedcursus in een dagopleiding en is niet voor iedereen weggelegd. Als je geen ervaring hebt dan kan je beter een INTAKE te doen, zodat we kunnen kijken welke dagopleiding het beste bij jou past.

Heb je al wat ervaring met een aanhangwagen en moeten wij alleen de puntjes op de i zetten, dan kan je gerust voor deze dagopleiding kiezen zonder INTAKE.

Deze opleiding kan je INDIVIDUEEL of in DUO vorm nemen, hierbij zal je om en om rijden en leren van elkaar. Bij de INDIVIDUELE cursus hebben we verschillende dagpakketten die wij voor jou kunnen nemen.

De opleiding begint meestal ‘s ochtends, zodat je in de middag op examen kan gaan. Het ligt aan de soort dagopleiding die je neemt of er een pauze tussen zit of niet. Als er een pauze tussen zit dan krijg je altijd je lunch en drinken van ons.

be-rijbewijs-halen
auto-theorie-breda

Aanhangwagen rijbewijs spoedcursus in 2 dagen

De spoedcursus in 2 dagen is voor kandidaten die liever niet alles op 1 dag willen. Het is een fijne manier van leren, omdat je niet alle informatie op één dag hoeft te verwerken. Meestal gebeurd deze opleiding in 2 opeenvolgende dagen.

Dag 1

Op de 1ste dag van de aanhangwagenrijopleiding neem je 3/4 lessen, dit doen wij zo zodat je dan al wat ervaring hebt opgedaan met een aanhangwagen. Thuis kan je de onderwerpen die tijdens de les zijn langsgekomen weer herhalen voor jezelf. Pak je PDF erbij, zodat je ook de maten en TIPS kan doornemen.

Dag 2:

Op de 2de dag van jouw aanhangwagenrijopleiding zal je ook weer 3/4 lessen krijgen. en dan zal je aansluitend jouw BE-examen hebben. Bij de 2de dag zit er altijd een pauze in, zodat je wat kan eten en drinken en daarna rustig naar je BE-examen kan gaan.

Deze manier van planning heeft zeer goede resultaten opgeleverd en de kans op succes is zeer groot. De 2 grootste voordelen van een 2-daagse cursus ten opzichte van de 1-dags cursus is:

 • Als het de eerste dag tegenvalt is er nog tijd om extra lessen in te plannen.
 • De verwerkingstijd die de meeste mensen nodig hebben om alle informatie tot zich te nemen wordt uitgestreken over twee dagen.

 

Verrichtingen die tijdens de rijlessen speciale aandacht krijgen, zijn:

 • Het vakkundig aan of afkoppelen van de aanhangwagen.
 • Recht achteruit rijden tot een bepaald punt (combinatielengte en stabiliteit bij het achteruitrijden).
 • Een bocht achteruit rijden gelijkmatig langs de trottoirband over zowel de linker als de rechter zijde.
 • Achteruit voor een laad en/of losplaats zetten van de aanhangwagen over zowel de linker als de rechter zijde.
 • Keren met behulp van een zijstraat of inrit aan zowel de linker als de rechter zijde.
aanhanger-rijbewijs-halen

Onze toppers

Wordt de volgende met een rijbewijs!

Waarom Rijschool Riffi?

gratis-proefles-icon

Gratis proefles!

gratis-proefles

Ervaren instructeurs

gratis-proefles

Hoog slagingspercentage

gratis-proefles

Voordelige tarieven

gratis-proefles

Gespreid betalen mogelijk

gratis-proefles

Altijd dezelfde instructeur

gratis-proefles

Spoedrijlessen mogelijk

gratis-proefles

Theoriecursus volgen

Zullen wij je terugbellen?

Vul de gevraagde gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

google

Wat onze cursisten van ons vinden

★★★★★   4.9/5 | Bekijk alle reviews.
H

Sem veurman

★★★★★

Het was een hele fijne ervaring. Ik was erg zenuwachtig voor dat ik hierheen fietste maar het personeel stelde mij erg op mijn gemak. Hij legt goed uit wat wel en niet mag en coacht erg positief. Al met een al een hele fijne rijschool.

N

Norah Rapp

★★★★★

Fijne duidelijke instructies! Veel tips en aanwijzingen. Iknwas gezakt en bij riffi begonnen en in 1x geslaagd

A

A.J. Rebas

★★★★★

Ousamma die de motorrijlessen verzorgt is een vriendelijke kerel die de tijd neemt om je het motorrijden te leren. Legt zaken duidelijk uit in een relaxte sfeer. Veel succes, ik beveel jullie van harte aan.

J

Jorik

★★★★★

Super goede ervaringen met Rijschool Riffi! Mijn motor rijbewijs in 1x gehaald door de goede begeleiding van Ous. Alles wordt duidelijk uitgelegd en je hij zorgt ervoor dat je met vertrouwen op de motor zit. Dit alles op een leuke, informele manier.

M

Emre Deniz

★★★★★

Voor motor rijbwijs A leerling geweest bij rijschool Riffi. Met de hulp van Wesley en Ous heb ik beide examens in 1 keer kunnen halen. Wordt altijd goed geholpen en snel examens kunnen doen!

M

Reinier Thijssen

★★★★★

De lessen van Ous en Wesley zijn erg waardevol. Op dag 1 wordt het examen al gepland zodat je weet waar je aan toe bent. Duidelijke instructies zorgen er voor dat je met vertrouwen naar het examen kunt. De lat ligt hoger dan het examen waardoor je goed voorbereid bent.

Insagram Feed